50% INDYKA!
- 50% indyka – produkt bogaty w aminokwasy, witaminy i minerały. Indyk jest pysznym źródłem białka, które twoje zwierzę pokocha!
- Bez dodatku zbóż – formuła jest zaprojektowana tak, aby korzystnie wpływać na zwierzęta z nietolerancją bądź wrażliwością na ziarna.
- Bataty – doskonała alternatywa dla ziarna, bataty są źródłem węglowodanów o wysokiej zawartości witaminy B.
- Minimum 26% świeżo przygotowanego indyka – naturalne, tradycyjne i lekkostrawne źródło białka.
- Zawiera Suplement Omega 3 – doskonałe źródło EPA i DHA, aby wspierać rozwój funkcji poznawczych, wizualnych i zmniejszać podatność na zapalenia.
- Bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Mięso z indyka jest najchudszym mięsem, a jednocześnie dobrym źródłem niacyny, selenu, witamin B6 i B12, a także cynku. Niedawno udowodniono, że niedobór witaminy B6 może skutecznie utrudnić odchudzanie, a selen uczestniczy w metabolizmie hormonów tarczycy odpowiedzialnych za tempo przemiany materii.
Bataty to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Zawierają również antocyjany – silne przeciwutleniacze. Są skarbnicą karotenoidów, w tym poprawiającej kondycję wzroku luteiny. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych, takich jak: wapń, fosfor, potas, sód, magnez, siarka, chlor, żelazo, jod, a także niewielkie ilości manganu, miedzi, molibdenu i selenu. Bulwy zawierają również witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.
Żurawina wpływa na zmniejszenie ryzyka zachorowania na choroby przyzębia i próchnicę, wrzody żołądka, infekcje dróg moczowych, a także choroby serca. Wszystko to dzięki bardzo silnym przeciwutleniaczom.
Skład:
Indyk 50% (w tym 28% świeżo przygotowanego indyka, 20% suszonego indyka i 2% wywaru z indyka), bataty (26%), groszek, ziemniaki (6%), pulpa buraczana, siemię lniane, suplement Omega 3, witaminy i minerały, wywar z warzyw, żurawina (odpowiednio 7.5g na 1 kg produktu), frukto-oligosacharydy (92 mg/kg), manno-oligosacharydy (23 mg/kg).
Dodatki dietetyczne na kg:
Witaminy: E672/witamina A 15,000 IU, E671/witamina D3 2,250 IU; Pierwiastki śladowe: E1/żelazo 160 mg, E2/jod 1.58 mg, E4/miedź 60 mg, E5/mangan 110 mg, E6/cynk 130 mg,
E8/selen 0.60 mg.
Analiza składu:
Białko surowe |
26% |
Oleje i tłuszcze surowe |
14% |
Włókno surowe |
3% |
Popiół surowy |
8% |
Wilgotność |
8% |
Węglowodany |
41% |
Omega 6 |
2.04% |
Omega 3 |
1.11% |
Wapń |
1.62% |
Fosfor |
1.07% |
Energia metaboliczna 354Kcal/100g