Punkty: 0 Twoje konto koszyk 0 0 prod. / 0,00Do kasy

FURORA BEZ ZBÓŻ RASA MAŁA 53% ŁOSOSIA I PSTRĄGA - 6KG

  • FURORA
  • 169,00 (28,17 zł / kg)
  • Dostępny - wysyłka w 24h
  • Dostawa gratis.


50% ŁOSOSIA I PSTRĄGA

- 50% łososia i pstrąga – produkt bogaty w aminokwasy, witaminy i minerały. Ryba jest pysznym źródłem białka, które twoje zwierzę pokocha!

- Bez dodatku zbóż – formuła jest zaprojektowana tak, aby korzystnie wpływać na zwierzęta z nietolerancją bądź wrażliwością na ziarna.

- Minimum 26% świeżo przygotowanego pstrąga – naturalne, tradycyjne i lekkostrawne źródło białka.

- Zawiera Suplement Omega 3 – doskonałe źródło EPA i DHA, aby wspierać rozwój funkcji poznawczych, wizualnych i zmniejszać podatność na zapalenia.

- Dodana L-karnityna – aby pomóc utrzymać zdrową wagę i rozwój mięśni.

- Bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.

Łosoś stanowi źródło pełnowartościowego białka. Zawiera również egzogenne aminokwasy, które nie są wytwarzane w organizmie, jak: leucyna, izoleucyna, walina i lizyna. Stanowi bogactwo kwasów omega-3, niezwykle cennych dla organizmu m.in. działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne przez hamowanie nadmiernej odpowiedzi immunologicznej; działanie przeciwnowotworowe; wzmaganie układu immunologicznego; pozytywny wpływ na skórę oraz wspomaganie leczenia chorób skórnych. W łososiu znajdziemy znaczne pokłady witaminy D – Witamina D, oprócz udziału w procesach metabolicznych kości, bierze także udział w procesach immunologicznych, antykancerogennych, kardioprotekcyjnych. Ponadto, witamina D jest wykorzystywana w leczeniu chorób skóry, chorób układu krążenia. Łosoś to również doskonałe źródło witamin z grupy B: witaminy B6, niezbędnej w syntezie hormonów i enzymów oraz witaminy B12, biorącej udział w produkcji czerwonych krwinek. Łosoś zawiera znaczne ilości selenu. Selen wpływa na poprawię odporności organizmu oraz chroni krwinki czerwone przed działaniem wolnych rodników. Ponadto łosoś jest źródłem fosforu i magnezu.

Pstrąg ma delikatne chude mięso i dostarcza najwięcej spośród ryb słodkowodnych cennych kwasów omega-3, które odgrywają ważną rolę w profilaktyce chorób serca i układu krążenia Pstrąg dostarcza pełnowartościowego białka, które dorównuje pod względem składu temu zawartemu w mięsie tradycyjnym i jest od niego łatwiej przyswajalne, jednocześnie ma niewiele kalorii sporo fosforu, selenu, wapnia, magnezu, żelaza, potasu. Zawiera dużo rozpuszczalnych w wodzie witamin z grupy B, natomiast mniej niż ryby tłuste rozpuszczalnych w tłuszczu witamin: A (niezbędna dla oczu), D (wraz z fosforem i wapniem kształtuje kościec, wpływa na wzrost i odnowę komórek) i E (wraz z kwasami omega-3 wpływa na zdrowy wygląd skóry i sierści).

Bataty to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Zawierają również antocyjany – silne przeciwutleniacze. Są skarbnicą karotenoidów, w tym poprawiającej kondycję wzroku luteiny. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych, takich jak: wapń, fosfor, potas, sód, magnez, siarka, chlor, żelazo, jod, a także niewielkie ilości manganu, miedzi, molibdenu i selenu. Bulwy zawierają również witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.

Szparagi mimo niskiej kaloryczności są skarbnicą witamin i składników mineralnych, takich jak:
kwas foliowy, który spowalnia proces starzenia i pomaga w regeneracji uszkodzonych komórek, wspomaga także pracę układu krążenia;
witaminy C i E oraz beta-karoten – poprawiają kondycję skóry, sierści i pazurów; asparagina wspomaga pracę nerek i odpowiada za prawidłowy poziom nawodnienia organizmu;
wapń, fosfor, potas dwa pierwsze pierwiastki odpowiadają za kondycję kości i zębów. Z kolei wysoka ilość potasu oraz niska zawartość sodu w połączeniu z asparaginą sprawiają, że szparagi mają właściwości moczopędne;
glutation wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga wątrobę w procesie oczyszczaniu organizmu z toksyn, zapobiega rozwojowi komórek nowotworowych oraz choroby Alzheimera;
błonnik – poprawia perystaltykę jelit;
inulina – prebiotyk odżywiający pożyteczne bakterie jelitowe, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego


Skład:

Łosoś i pstrąg 53% (w tym 27% świeżo przygotowanego łososia i pstrąga, 20% suszonego łososia, 4% oleju z łososia, 2% wywaru z łososia), bataty (24%), ziemniaki, groszek, pulpa buraczana, białko z groszku, siemię lniane, białko ziemniaczane, minerały, witaminy, wywar z warzyw, szparagi (odpowiednio 7.5g na 1 kg produktu), glukozamina (170 mg/kg), etylosulfonylometan (170 mg/kg), siarczan chondroityny (125 mg/kg), frukto-oligosacharydy (92 mg/kg), manno-oligosacharydy (23 mg/kg).

Dodatki dietetyczne na kg:

Witaminy: E672/witamina A 15,000 IU, E671/witamina D3 2,250 IU; Pierwiastki śladowe: E1/żelazo 160 mg, 3b201/jod 1.58 mg, E5/mangan 110 mg, E6/cynk 130 mg, E8/selen 0.60 mg;

Analiza składu:

Białko surowe 27%
Oleje i tłuszcze surowe 15%
Włókno surowe 4,5%
Popiół surowy 8%
Wilgotność 8%
Węglowodany 37,5%
Omega 6 1.2%
Omega 3 3.6%
Wapń 1.8%
Fosfor 1%


*Wszystkie psy są różne i wytyczne powinny zostać dostosowane z uwzględnienieniem rasy, wieku, temperamentu i poziomu aktywności poszczególnych psów. Przy zmianie pokarmów należy pamiętać o stopniowym wprowadzaniu karmy w okresie 2 tygodni.

Wiek psa: psy dorosłe
Waga psa: rasy małe < 10 kg
Przykładowe rasy psów: Shih Tzu, Sznaucer Miniaturowy, West Highland White Terrier, Yorkshire Terrier, Beagle, Mops, Chihuahua, Buldog Francuski
Przeznaczenie suchej karmy dla psa: bezzbożowe, sierść, wybredny apetyt
Poziom aktywności psa: normalny
Rodzaj suchej karmy dla psa: karma bytowa
Smak suchej karmy dla psa: łosoś, pstrąg
poziom aktywności psa
Waga w kg Mała aktywność/Redukcja wagi Zwykła aktywność/Utrzymanie wagi Wysoka aktywność
2 15g 25g 35g
4 50g 60g 70g
6 80g 90g 100g
8 105g 115g 125g
10 140g 150g 160g

Za ocenę każdego z zakupionych produktów otrzymasz 50 pkt. premium.

Poleć produkt! Ty i osoba, której go polecisz, otrzymacie po 100 pkt. premium.

Powiadom mnie o dostępności produktu

Dla produktu: FURORA BEZ ZBÓŻ RASA MAŁA 53% ŁOSOSIA I PSTRĄGA - 6KG

Podaj adres e-mail

Podaj numer telefonu

Nasze marki

Fundusze europejskie Program Regionalny

Fundusze europejskie Śląskie

Europejski fundusz Rozwoju Regionalnego