50% WIEPRZOWINY!
- 50% wieprzowiny – produkt bogaty w aminokwasy, witaminy i minerały, wieprzowina jest pysznym źródłem białka, które twoje zwierzę pokocha!
- Bez dodatku zbóż – formuła jest zaprojektowana tak, aby korzystnie wpływać na zwierzęta z nietolerancją bądź wrażliwością na ziarna.
- Bataty – doskonała alternatywa dla ziarna, bataty są źródłem węglowodanów o wysokiej zawartości witaminy B.
- Minimum 26% świeżo przygotowanej wieprzowiny – naturalne, tradycyjne i lekkostrawne źródło białka.
- Zawiera Suplement Omega 3 – doskonałe źródło EPA i DHA, aby wspierać rozwój funkcji poznawczych, wizualnych i zmniejszać podatność na zapalenia.
- Bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Wieprzowina jest doskonałym źródłem witaminy B1, przewyższając w tym aspekcie nawet dziesięciokrotnie inne mięsa. Jest również bogatym źródłem pełnowartościowego białka, niezbędnego do regeneracji organizmu. Warto również pamiętać o niej jako o dobrym źródle witaminy E wpływającej na stan skóry. Jak każde mięso o dużej zawartości czerwonych włókien, wieprzowina jest bogatym źródłem żelaza, które organizm wchłania znacznie lepiej z tkanek zwierzęcych niż z roślinnych. W wieprzowinie występują również witaminy z grupy B, cynk, potas i fosfor.
Bataty to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Zawierają również antocyjany – silne przeciwutleniacze. Są skarbnicą karotenoidów, w tym poprawiającej kondycję wzroku luteiny. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych, takich jak: wapń, fosfor, potas, sód, magnez, siarka, chlor, żelazo, jod, a także niewielkie ilości manganu, miedzi, molibdenu i selenu. Bulwy zawierają również witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.
Jabłka zawierają wiele witamin, jednak najważniejszą jest witamina C wzmacniająca układ odpornościowy. Mają one zdolność odkwaszania organizmu, gdyż zawierają wiele zasadowych soli mineralnych. Wśród minerałów zawierają potas oraz żelazo. Te owoce w diecie działają moczopędnie, oraz poprawiają pracę wątroby, wzmacniają mięśnie, serce, układ nerwowy oraz wspomagają walkę z bólami stawów.
Skład:
Wieprzowina 50% (w tym 30% świeżo przygotowanej wieprzowiny, 18% suszonej wieprzowiny i 2% wywaru wieprzowego), bataty (26%), groszek, ziemniaki (8%), pulpa buraczana, siemię lniane, suplement Omega 3, witaminy i minerały, wywar z warzyw, jabłko (odpowiednio 7.5g na kg produktu), frukto-oligosacharydy (92 mg/kg), manno-oligosacharydy (23 mg/kg).
Dodatki dietetyczne na kg:
Witaminy: E672/witamina A 15,000 IU, E671/witamina D3 2,250 IU; Pierwiastki śladowe: E1/żelazo 160 mg, E2/jod 1.58 mg, E4/miedź 60 mg, E5/mangan 110 mg, E6/cynk 130 mg, E8/selen 0.60 mg.
Analiza składu:
Białko surowe |
26% |
Oleje i tłuszcze surowe |
14% |
Włókno surowe |
3% |
Popiół surowy |
8% |
Wilgotność |
8% |
Węglowodany |
41% |
Omega 6 |
1.23% |
Omega 3 |
1.05% |
Wapń |
2.23% |
Fosfor |
1.05% |
Energia metaboliczna 354Kcal/100g